Solanie dermaroller kisokos

A dermarolleres mezoterápia, mint a 21. sz. leginnovatívabb és legtermészetesebb módon működő bőrmegújító kezeléseként írta be magár a szépségipari történelemkönyvekbe.

Mi is az a dermarolleres mezoterápia?

A dermarolleres mezoterápia, mint a 21. sz. leginnovatívabb és legtermészetesebb módon működő bőrmegújító kezeléseként írta be magár a szépségipari történelemkönyvekbe. A bőr regenerációs képességére épülő technika lényege abban rejlik, hogy tűk segítségével mikrosérüléseket okozunk a bőr felszínén, melyre a bőr regenerációs folyamatokkal válaszol. A Dr. Orentreich által 1995-ben feltalált, majd később Dr. Desmond Fernandes által gyakorlatba átültetett terápia valóban egyedülálló bőrregenerációs lehetőségeket rejt, de miben is rejlik egyedülálló hatása?

Mikrotűk a szépség szolgálatában

A kezelés magját egy úgynevezett dermaroller képezi, melynek segítségével adott technikával a bőr átgörgetésé, áthengerezését kell elvégezni. A dermaroller görgőfején található, választahtó hosszúságú tűk eltérő mélységbe hatolnak a bőrbe egy időben valós hatóanyagutakat létrehozva azon keresztül. A sérülések hatására a kapillárisokból kiáramló növekedési faktorok hatására a bőr sejtjei osztódni kezdenek és beindul a bőrregeneráció. A gyógyulási folyamat során a bőr kollagént és elasztint termel, mely akár 300-400%-os növekedési értéket is elérhet. A nagyjából 6-8 hétig tartó folyamat során a bőr telítődik frissebb és hidratáltabb kollagén rostokkal. A kötőszövet vastagsága és rugalmassága is javul.

Dermaroller felépítése

Az mezoroller lelkét az a 200, vagy 540 tű jelentik, melyek hossza határozza meg, hogy milyen kezeléshez alkalmazhatjuk. Az orvosi, rozsdamentes acélból készült tűk választható mérete 0,25mm és 2mm közötti helyezkedik el. Azonban a fokozott fertőzésveszély miatt a hosszabb tűméret csak szakember segítségével alkalmazható. A tűhosszt és a hozzá tartozó kezelést az alábbi táblázat mutatja.

Behatolási mélység

 

Hatásmechanizmus

 

A dermaroller tűi behatolnak a felhámba, vagy az irhába.

 

A bőrben kollagén és elasztin termelődik. A vízmegkötő képesség javul.

Hatékonyság

A dermarolleres kezelés során hidrofil és lipofil anyagok is nagy hatékonysággal juttathatóak a bőr mélyebb rétegeibe. Az átgörgetés előtt felvitt nagy tisztaságú hatóanyag koktélok akár 40 szeres hatékonysággal szívódhatnak fel. Az eredményességet nagyban befolyásolják az alkalmazott hatóanyagok, melyek közül a Hialuronsav számít a legnépszerűbbnek. A nagy molekulasúlyú anyag saját tömegének 1000 szeresét képes megkötni így fokozva a bőr vízmegkötő képességét. A kezeléshez továbbá javasolt még A, C, D és E vitaminok alkalmazása is, melyek közül a C-vitamin az, mely a kollagén és elasztin szintézis támogatja.

© 2019 Alveola Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

X
X
Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK