Titkok a Solanie „boszorkánykonyhájából”

Csordásné Dr. Rónyai Erika jól ismeri a Solanie termékeket. Miért is ne lenne így, hiszen már több mint 5 éve foglalkozik a termékek fejlesztésével, a receptúrák korszerűsítésével és a termékdokumentációkkal. Erikát, a Solanie termékek kutatási és fejlesztési igazgatóját, a márka múltjáról, jelenéről és jövőjéről kérdeztük.

Csordásné Dr. Rónyai Erika jól ismeri a Solanie termékeket. Miért is ne lenne így, hiszen már több mint 5 éve foglalkozik a termékek fejlesztésével, a receptúrák korszerűsítésével és a termékdokumentációkkal. Erikát, a Solanie termékek kutatási és fejlesztési igazgatóját, a márka múltjáról, jelenéről és jövőjéről kérdeztük.

Mennyire összetett feladat Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő kozmetikum márkájával dolgozni?

A Solanie termékek fejlesztése nagyon összetett és időigényes feladat. Amikor bekapcsolódtam a fejlesztési folyamatokba 56 termékből állt a portfólió. Ez mára 180 terméket jelent a különféle csomagok nélkül. A termékek gyártásához több mint 300 összetevőt használunk fel.

Fejlesztési célunk, hogy a Solanie termékeket a lehető legszélesebb szakmai kör számára felhasználhatóvá tegyük, ezért különösen odafigyelünk arra, hogy az új fejlesztésű termékek a Solanie hagyományait megőrízve, a lehető legteljesebb mértékben megfeleljenek a velük szemben megfogalmazott modern, összetett szakmai igényeknek.

„A termékek gyártásához több mint 300 összetevőt használunk fel.”

„A termékötlettől  a megvalósításig” folyamatban mit szeretsz a legjobban a munkádban?

Kedvenc feladatom a hatóanyagok kiválasztása és a termékek formulázása. Több, mint 13 éve foglalkozok termékfejlesztési feladatokkal, ezért számos neves hatóanyag-gyártóval vagyok kapcsolatban. A gyártókat vagy én keresem meg az éppen aktuális fejlesztési igényeinkkel kapcsolatban, vagy ők küldenek tájékoztatást a legújabb, „szebbnél szebb” hatóanyagaikról, kutatási eredményeikről.

A Solanie termékek fejlesztésénél minden esetben elsődleges szempont olyan jól dokumentált hatóanyagok kiválasztása, amelyek a leghatékonyabban támogathatják a kozmetikusok szakmai munkáját, és amelyekkel jó minőségű, kedvező ár/érték arányú termékek formulázhatóak. Szeretek alkotni, újat létrehozni, ezért nagyon szívesen veszek részt a laborkeverési munkákban is.

„…elsődleges szempont olyan jól dokumentált hatóanyagok kiválasztása, amelyek a leghatékonyabban támogathatják a kozmetikusok szakmai munkáját…”

Melyek azok a hatóanyagok, amelyek legtöbbször előfordulnak a termékekben?

Bázis összetevők közé sorolható az aloelé, a panthenol, az allantoin és a különböző növényi kivonatok, de a hialuronsav, a kaviárkivonat és az aranyoldat is fontos összetevője különböző termékcsaládoknak.

Van kedvenc terméked?

Csak egy terméket nehéz lenne kiemelni, hiszen több kedvenc termékem is van. Ilyenek pl. a Solanie Argán növényi őssejtes termékek, a VitaWhite fehérítő és anti-aging termékek, a Mangó-rizs AHA arcradír, és még folytathatnám a sort.  

Melyik az a folyamat, amin legutóbb dolgoztál?

Az elmúlt hónapokban sok időt kellett fordítani az angol nyelvű termékdokumentációk elkészítésére, hiszen a termékcsalád forgalma dinamikusan növekszik az exportpiacokon. Szeretnénk termékeinket külföldi szakmai iskolákhoz is eljuttatni, ezért ahhoz, hogy ez a folyamat elindulhasson, rendelkeznünk kell a megfelelő tartalmú termékdokumentációval, illetve a külföldi országba be is kell jelenteni a kozmetikai termékeket. 

Véleményed szerint merre halad a kozmetikai ipar? 

A kozmetikai ipar egyik legfontosabb feladata az emberi egészség fokozott védelme, illetve a kozmetikumok biztonságos felhasználásának megteremtése. A fogyasztók biztonságával foglalkozó tudományos bizottság (SCCS) időszakonként újraértékeli a korlátozás alá eső összetevőket pl. érzékenyítő hatásuk miatt, és ennek megfelelően módosítja a rendeletet.

Sokan még nem tudják, hogy néhány év múlva nőni fog a címkén feltüntetendő allergén illatösszeteveők száma (jelenleg 26 allergén összetevő helyett több, mint 80 összetevő is lehet, amit a címkén szerepeltetni kell). Az új európai kozmetikai rendelet az állatok védelmét is szem előtt tartja az állatkíséretek általános tiltásával. A Solanie termékek állatkísérlet mentesek, így ezen jelölés is hamarosan fel fog kerülni a csomagolásokra.

„A Solanie termékek állatkísérlet mentesek, így ezen jelölés is hamarosan fel fog kerülni a csomagolásokra.”

Miben látod a Solanie termékek jövőjét?

A Solanie termékek fejlesztésénél a kezdetektől fogva tudatosan ügyelünk arra, hogy a termékek hatóanyagai a hatásossághoz szükséges koncentrációban, ugyanakkor a hatóanyagok és a segédanyagok a bőr által jól tolerálható mennyiségben legyenek beletervezve a formulákba. A Solanie jövőjét nézve célunk, hogy a Solanie márka a kozmetikus szakmában minél jobban ismertté váljon, és elnyerje a prémium termékekkel dolgozó kozmetikus szakemberek bizalmát is.

A Solanie márka erőssége, hogy a személyre szabott kabinkezelésekkel látványos eredmények érhetőek el, melyek megőrzésére otthoni használatra a bőrtípusnak megfelelő lakossági termékeket ajánlunk. A jövőre nézve több termékfejlesztési ötletünk is van, de ez egyelőre maradjon titok.

„…ügyelünk arra, hogy a termékek hatóanyagai a hatásossághoz szükséges koncentrációban, a bőr által jól tolerálható mennyiségben legyenek beletervezve a formulákba.”

© 2019 Alveola Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

X
X
Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK