Solanie partnerhétvége beszámoló

Igazán különleges programra gyűlhettek össze a Solanie legelkötelezettebb felhasználói, referencia szalonjai és regionális oktatói 2017. május 20-21-én Siófokon a Hotel Residence szállodában. A kétnapos program során a csapatépítésé, tanulásé a wellnessé és a szórakozásé volt a főszerep, így azok is megtalálták a számításukat, akik csak előadásokat szerettek volna nézni és azok is, akik egy kis gyakorlásra vágytak. A 2 napos program során ugyanis gyakorlati és elméleti blokkok váltották egymást melyek aktívan vonta be a résztvevőket akik így nem bújhattak a székek biztonságot nyújtó kényelmébe.

A hétvégét a résztvevők csapatépítéssel kezdték, ahol összegyűjthették a kozmetikusok legfőbb ismérveit és csapatokba formálva mutathatták be erősségeiket, és szakmai elhivatottságuk legfőbb ismérveit. Az egyes csapatok tökéletes munkát végeztek, és szem nem maradt szárazon az olykor humoros, érdekességekkel tarkított prezentációk kapcsán.

A több mint 2 órás „bemelegítést” szakmázás követte, mely a nyári AHA kezelések rejtelmeibe és szakmai szabályaiba avatott be mindenkit. A komoly téma előadói szerepében Gajdár Mónika mesterkozmetikus volt, aki saját kozmetikájának tapasztalatait osztotta meg a csapattal, melyben a hámlasztások mellett fontos szerepet kaptak a bőr esztétikai megjelenését javító pigment kezelések is. Az előadásból nem maradhatott ki a gyakorlat sem, melyben Valiskó Mária oktató kozmetikus volt Mónika segítője.

A frissítő kávészünet után a piaci igényekre konkrét választ adó rapid kezelések kerültek a fókuszba. A vendégek igényeire szabott gyors terápiák a rohanó világ igényeit hivatottak kielégíteni a kozmetikusok tudásának maradéktalan kihasználásával. Veréb Éva regionális oktató megmutatta, hogy gyorsan is lehet hatékony és relaxáló kezelési élményt adnunk ügyfeleinknek, csak a megfelelő kozmetikumokat kell, megfelelő hatékony kezelősorrá rendeznünk. 

A szakmai nap végét workshoppal zártuk, ahol a kozmetikus szakemberek feltehették az őket leginkább foglalkoztató kérdéseiket. A változatos témák között egyértelműen az elektrokozmetika és az elektrokozmetikai eszközök hatékonyságát célzó kérdések voltak a fókuszban, melyet Dani Richard a cég professzionális divíziójának vezetője válaszolt meg. Volt szó a tűs és tűnélküli mezoterápiáról, az ultrahangról és iontoforézisről, de a HIFU-ról és plazmakezelésekről is. A cél egyértelműen a szakmaiság és az őszinteség volt, így az előadó a csapattal együtt bizony nem egyszer kérdőjelezte meg egy egy módszer kézzelfogható hatékonyságát.

A wellness, esti balatoni séta és a nagy beszélgetések után másnap egy igazán különleges programmal, mégpedig krémfőzéssel folytatódott a program, ahol egy nyáron és télen is hasznos szájápolót készíthetett el a csapat. Amit persze mindenki saját maga főzött és kevert ki Kovács Edit regionális oktató vezetésével. A résztvevőket alaposan megmozgató feladat kétségtelenül nagy sikert aratott és a szervezők számára is egyértelművé tette, hogy a következő partnertalálkozón mit kell majd újra „kifőzniük”.

Az előadások sorában a kozmetikusok sikerességét talán leginkább befolyásoltó tényezőről a self brandingről, azaz az én márka építéséről volt szó a következő előadáson. A sikeres Önmegvalósításhoz vezető út lépéseit Dani Richard segítségével tanulhatták meg a résztvevők, mindezt nem elméleti, hanem gyakorlati már bizonyított példákon keresztül. Aki odafigyelt, az 3-4 olyan konkrét ötletet kaphatott, amellyel ha picit is, de rendszeresen foglalkozik, akkor szépülni, épülni fog a kozmetikai ügyfélköre, mégpedig a saját személyes megítélésének javulásával együtt.

A két napos esemény záró előadását Juhász Klára az Alveola Beauty Akadémia szakmai vezetője prezentálta. Az öregedési elméleteket felvonultató körkép átfogó ismeretet adott arról, hogy bőrünk miért és hogyan öregszik. Kozmetikusként mely pontokon lehet beavatkozni és mely tünetekkel van értelme harcolni és melyekkel nincs. Klári az előadást a tőle jól megszokott szakmai alapossággal adta át a hallgatóságnak, így az is kötelezően tanult, aki inkább a hosszú program vége felé közeledve már a hazaúton gondolkozott.

A partnerhétvége nagyon jól sikerült és tényleg egy igazi csapat formálódott, aki számára a fejlődés alapvető fontosságú. Az ismétlés pedig nem marad el, hiszen idén ősszel kibővített létszámmal, de újra találkozunk, hogy újra jól érezzük magunkat és újra szakmázhassunk. Találkozunk októberben.

© 2019 Alveola Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

X
X
Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK