Interjú Pitó Éva kozmetikus mesterrel a Solanie bársony krém megálmodójával

Pitó Éva a Solanie termékek mindentudójaként napjainkban is aktív részese a fejlesztésének és annélkül, hogy ne próbálná ki őket a saját bőrén ma sem kerülhetnek ki kozmetikumok a cég gyártósorairól. A szülei által indított gyógyszerész családi vállalkozás 80. évfordulója alkalmából jelent meg a Solanie bársony krémje, melynek alkalmából beszélgettünk Évával.

Gyógyszerész szülők gyermekeként az elsők között voltál, aki privát kozmetikát nyitott Magyarországon. Akkor még magatok kevertétek a krémeket a szalonokban, most pedig a Solanie márkanév alatt láthatjuk egy régi recept jelenkori megtestesülését az új bársony krémben. Milyen érzés kezedbe venni az újdonságot?
Nagyon meghatódtam. Nem is tudom, hogy valaha történt-e már ilyen megtiszteltetés egy kozmetikussal. A bársony krém receptjét több évtizede őrizgetem, melyhez a tudást édesapámtól kaptam. Kézbe venni ezt úgy, hogy most már a szakmát is tudom segíteni a hasznosságával igazi megtiszteltetés.

Mit kell tudnunk róla? Mi vezetett ahhoz, hogy ez az ápoló megszületett?
Szükség volt egy nem túl zsíros, és nem túl vizes arckrémre, ami egész nap bársonyosan tartja a bőrt. Az eredeti célom pedig az volt, hogy ennek a két funkciónak maradéktalanul megfeleljen az ápoló. A régi recept újra gondolásával ez maradéktalanul meg tudott valósulni.

Milyen bőrtípusokra ajánlanád ezt a terméket?
Miután manapság (és régen is) szinte minden második bőrtípus korpás szeborreás, ezért a Bársony krémet leginkább erre ajánlanám. Kiválóan ápolja a bőrt, csökkenti a szeborrea tüneteit. Férfiaknak borotválkozás után is ajánlom!

Van benne valami különleges titok, amitől ezt a jellegzetes bársonyos textúrát érezzük?
A titok, mint ahogy az a megfogalmazásból is adódik, titok. De számos a gyógyszerészeti hagyományokra visszavezethető tudás összpontosul ebben a krémben.

Vannak még a tarsolyodban ehhez hasonló különleges receptúrák?
Igen, a gyógyszerész apámtól nagyon sok hasznosat tanultam, amit régen receptek készítéséhez és krémek kikeveréséhez használtam. Ki tudja egyszer következő jeles alkalomból hátha valami más különlegesség is készül majd ezekből a receptekből.

Mit üzennél a mostani kozmetikusoknak, ha szakmailag a legmagasabb szintre szeretnének jutni?
Ne hagyják abba a tanulást, járjanak rendszeresen továbbképzésekre, akkor is, ha a kozmetikumot, amit bemutatnak nem is akarják használni. Képezzék magukat és látogassanak el kongresszusokra, ahol tartani tudják a jó barátságot kolléganőikkel és megoszthatják tapasztalataikat.

© 2019 Alveola Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

X
X
Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK