3+1 szépségtipp a télen megfáradt bőr újraaktiválásához

A tavasz nem csak a természetnek jelent megújulást, hanem szervezetünknek és ezzel együtt legnagyobb szervünknek bőrünknek is. A télen spórolásra, raktárrozásra berendezkedő anyagcsere háztartásunk tavasszal új életre kel és míg a tápanyagcsere folyamatok aktívra kapcsolnak, addig bőrünket segíteni támogatni kell, hogy a tél előtti formáját visszanyerje. A hidegebb évszak következtében ugyanis tápanyag transzport folyamatai is lassulnak és a kellő védekező képesség fenntartása érdekében a hám is megvastagszik.

A tavaszi szépségpraktikák között egy egyszerű rutinnal visszanyerheted a bőr fiatalos szépségét. 3+1 tippünk segít ebben, melyet kozmetikai szalonban és otthon is bátran alkalmazhatsz ebben a napsütötte és vidám évszakban.

Peelingezz és tedd átjárhatóvá bőrödet

Egyik bőrápolós sem lehet tökéletes a bőr megfelelő letisztítása és az elhalt szarusejtek eltávolítása nélkül. A bőrt ugyanis egy olajos rétek úgynevezett hidrolipid filmköpeny borítja, mely ugyan véd a nem kívánatos hidratációvesztés ellen, de meg is gátolja, hogy a kozmetikumok felszívódjanak. Ez az olajos filmköpeny a nap folyamán tovább „szennyeződhet” sminkek használatával és a levegőben megtalálható porral, mely aztán páncélként gátolja, hogy bármi is felszívódjon a bőrbe.

A bőr átjárhatóságának fokozásához az első lépést a mechanikai peelingek jelentik, melyek dörzsszemcsékkel tisztítják meg a felszínt és a pórusok mélyét, de az elhalt szarusejteket is eltávolítják. A peeling következő vonalát a kémiai hámlasztók jelentik, melyekkel már nem csak az elhalt szarulemezkék leválását tudjuk fokozni, de az ép bőr felszínét is kiegyengethetjük/homogenizálhatjuk.

A tél utáni első lépés tehát a peeling, melyhez mechanikai és kémiai hámlasztókat használhatsz. Ha pedig egy igazi joker termékre vágysz, akkor válaszd a Solanie mangó-rizs aha radírját, mely mindkét hatást egy kozmetikumon belül ötvözi.

Aktiváld a bőrmegújíó folyamatokat

Ahhoz, hogy a bőrre felvitt hatóanyagok megfelelően hasznosulni tudjanak fontos, hogy a szövetek vérellátása megfelelő legyen. Ezt a téli álmából ébredő bőrnél még inkább szem előtt kell tartani, hiszen a megvastagodott hámréteg miatt a hajszálerek vérellátása is korlátozott, ugyanakkor a szervezet a felhasználható tápanyagok tekintetében a raktározást helyezi előtérbe.

A bőr aktiválásában egy arcpirosítóan hosszú futás, vagy szauna is segítségedre lehet, de ha erre nincs időd, akkor a célnak megfelelő kozmetikumokhoz is nyúlhatsz. Egy egy élénkítő arckrémmel, vagy pakolással ugyanis azonnal felpezsdítheted a bőr vérellátását, fokozhatod a sejtek tápanyag és oxigén ellátását és elősegítheted a bomlástermékek elszállítását.

A Solanie kozmetikumai között a dinamizáló gélmaszk azonnali hatásával képes bőröd vérellátását fokozni, mely ideális állapotot jelent a később alkalmazni kívánt kozmetikumokban lévő hatóanyagok hasznosulásához.

Hidratálj a nedvességgel teli arcbőrért 

Az egészséges szervezet tömegének több, mint 60%-át víz alkotja melyből a bőr, mint legnagyobb szervünk jelentős százalékot képvisel. Ennek megfelelően nem nehéz elképzelnünk, hogy a legkisebb hidratációvesztésnek is azonnali nyomai lesznek külső takarónkon. A víz ugyanis a bőralkotókat hidratálva egy idejűleg képes telt hatást biztosítani, és a szöveti funkciókat támogatni, azaz közvetve feszességet, vagy éppen rugalmasságot adni.

A nedvességpótlás igazi kincs a tél során megfáradt bőr számára, hiszen a jellemzően melegebb, száraz levegőjű belső hőmérséklet és az évszakra jellemző szeles idő mind mind a vízvesztéshez járulnak hozzá. Tavasszal pedig az egyensúlyt kötelezően helyre kell állítani.

A bőr hidratálásár egyértelműen az egyik legjobb módszer, ha minden nap megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztunk. Ugyanakkor ez a folyamat a bőrápolásban csak részben segít, mivel a tisztítás és peeling során a hám könnyebben kiszárad és ezt még a kozmetikai rituálé során helyre kell állítani. 

A Solanie Szőlő-hialuron nappali krémje nem csak kiváló hidratáló, de erős antioxidáns hatásával védi is a bőr sejtjeit, szöveteit. A benne található hialuronsav hatékonyan köti meg a nedvességet, így biztosítva megfelelő hidratációt. Lipid komponensei pedig megfelelő védőréteget biztosítanak a láthatatlan vízvesztés megakadályozásához.

Vitalizálj hogy a bőrmegújító folyamatok aktívak maradjanak

A bőrben, de más szervünkben sem működnek az építő folyamatok megfelelő tápanyagok nélkül. Sejtjeinknek vitaminokra, ásványi anyagokra, aminosavakra és megannyi más vegyületre van szükségük, hogy reprodukálni tudják önmagukat és képesek legyenek szövetek létrehozásán keresztül a bőrt megújítani, hibáit kijavítani.

A bőrt kívülről és belülről is tudjuk táplálni, vitalizálni, mely az építő és bőrmegújító folyamatok nélkülözhetetlen eleme. A tavaszi bőrmegújításban az A-vitamin, mint a bőr egyik legfontosabb vitaminja külső takarónk szerkezeti megújításáért felel. A sejtciklus „ébrentartásával” képes belülről kisimítani a bőrfelszínt és a hibákat javítani.

A C-vitamin a rugalmasságot adó kollagén rostok termelődésének az egyik legfontosabb anyaga. Kötelezően alkalmazandó hámlasztó és rugalmasság fokozó kezelések során. Legvégül, de nem utolsó sorban pedig az E-vitamin tud társunk lenni a szépségápolásban erős antioxidáns és immunerősítő hatása miatt.

A Solanie változatos termékpalettájából igazi jokernek számít a Kaviár nappali krém, mely fekete kaviár összetevője révén rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, de az A-vitamin is megtalálható benne. És hogy a szem körüli érzékeny bőr se maradjon ki a Q10 szemránckrémel a legfontosabb A-, C-, és E-vitaminokkal és az energiatermelő folyamatokat szabályzó Q10 koenzimmel turbózhatod fel kezeléseid hatékonyságát.

© 2019 Alveola Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

X
X
Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK