Masszázs variációk

Masszázs variációk

A kézi masszázs a ma oly divatos gépi megoldások mellett töretlenül népszerű, mert az emberből-emberbe áramló energiákat semmi nem tudja helyettesíteni. Azonban hatását még fokozhatjuk, ha a masszázst megfelelő hatóanyagos készítményekkel végezzük, kellően fókuszálunk az elérni kívánt eredményre és a vendég adottságaira. A mai népszerű hatóanyagok között nem könnyű kiigazodni, de jó ha tudjuk melyek azok a készítmények amelyek segítségünkre lehetnek a mindennapi munka során.

Elhivatottan a ráncok ellen

A ráncok kialakulásának megelőzését, vagy a már meglévők mélységének csökkentését rendszeresen végzett, megfelelő kézi masszázs segítségével eredményesen végezhetjük, a hatást pedig célzott hatóanyag használattal fokozhatjuk. Napjaink népszerű „ránc ellenes” anyaga az Argirelin, amely növényekből kivont természetes aminosavakból áll. Lényege, hogy az idegvégződésekbe épül és az ingerület továbbításáért felelős acetil-kolin felszabadulását gátolja, így a mimikai izmok összehúzódását akadályozza meg. Az argirelin tartalmú masszázs termékekkel tehát látványos és hosszantartó, de nem visszafordíthatatlan eredményt érhetünk el.

 

 

 

Hatékony bőrvédelem

A zsírhiányos bőrök fokozott védelme mindig nagy kihívás a szakemberek számára, mert ilyen esetben a bőr védekező képessége csökken, a lipidek hiánya miatt fokozott vízhiány lép fel és a ráncok is könnyen kialakulnak. Ezeknek a bőröknek tápláló- és a bőr védelmi rétegét helyreállító hatóanyagokra van szükségük. A „bőr azonos” növényi olajakat (pl: shea vaj) és ceramidokat tartalmazó masszázskrémek ebben nagy segítséget nyújthatnak. A bőr egészséges állapotának fenntartása érdekében ügyelni kell, hogy a védekezéshez szükséges lipidek pótolva legyenek, mert bármilyen drága hatóanyagot is juttatunk a bőrbe, ha a védelmi zóna nem működik megfelelően, akkor nem fogjuk elérni a kívánt hatást. 

 

 


Felfrissült feszes bőr

A mai szépségorientált világban a bőr fiatalon tartása a szépségápolás fő feladata. A karcsú női vonalak, a feszes, fiatalos bőr az egész testen, szinte minden hölgy vágya. A szépség azonban nem minden, hiszen az egészség hosszú távon sokkal fontosabb, így az esztétikai szempontok mellet az egészségre is hangsúlyt kell fektetnünk. Sokaknak nincs lehetősége a megfelelő testmozgásra és az egész napi ülő munka miatt érzik fáradtnak és kiszolgáltatottnak a testüket. A megfelelő anyag megválasztásával segíthetjük a bőr feszességét és frissíthetjük is a megfáradt testet. A vadgesztenye tartalmú termékek pozitívan befolyásolják a megfelelő keringést és ennek „mellékhatásaként” a hatóanyagok fokozott felszívódását. Amennyiben ez a hatás a bőr feszességét jelentősen támogató kollagén tartalommal párosul, úgy a rendszeresen végzett masszázs látványos és érezhetően eredményes lehet. 

 

Harc a narancsbőr ellen

A bőrt elcsúfító apró gödröcskék a hölgyek legnagyobb ellenségei, melyek ellen a kozmetikai ipar valóságos forradalmat indított. A gép kezelések, a tekercselés, köpölyözés és különböző kézi masszázs fogások segítségével harcolnak a szépségszalonok nap mint nap ellenük. A gépi kezeléseket egy szakértő masszázs és célzott hatóanyagok segítségével igen hatékonyan alkalmazhatjuk. A makacsul lerakódott zsírpárnácskák méretének csökkentésére napjaink népszerű anyaga az L-karnitin nevű hidroxi-aminosav, amely segíti a bőrben felhalmozódott többlet zsír elszállítását a sejtekhez, amelyek energiává alakítják azt. A cellulit masszázs másik kulcs tényezője a fokozott mértékű vérkeringés és anyagcsere fokozás, melyet nem csak masszázs mozdulatokkal, hanem ilyen hatású krémmel is fokozhatunk. Segítségével a masszázs során fellazított salakanyagok elszállítását gyorsíthatjuk, amennyiben a vendég adottságai azt megengedik. 

 

 

Óvatos lépések – hatékony kezelés

Előfordulnak azonban olyan esetek, ahol a fokozott vérbőség nem megengedett, a lerakódott zsírpárnák méretének csökkentése azonban indokolt. Ilyen esetben megfelelő választást nyújthatnak az alga tartalmú készítmények, amelyek antioxidáns hatásúak, fokozzák a bőr rugalmasságát. Gyógynövények használatával (pl: borókaolaj) pedig lehetőség nyílik az anyagcsere enyhe fokozására, mely segíti a salakanyagok elszállítását.

 

 

 

 

 

Növényi olajok a bőr egészségéért 

Legyen szó arc, vagy testmasszázsról a növényi olajokat használhatjuk önmagukban vagy akár a masszázskrémhez cseppentve is, mert nyugtatnak, rugalmassá teszik a bőrt és nélkülözhetetlen vitaminok forrásai.

© 2019 Alveola Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

X
X
Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK